Slipp ryggoperation
 

Diskbråck.  
Med ålder minskar såväl muskel-som benmassan i ryggen. Utrymmet mellan kotorna där nerverna passerar ur ryggmärgen minskar och risken för nervinklämningarna och diskbråck ökar.
    Större muskler kring ryggraden kan öka nervens livsutrumme. Dem byggs upp vid en daglig användning av en NM 5000


Rehabilitering av diskbråck med NM 5000 : 
1. Tryckavlastande påverkan
 Behandlingen lyfter upp segmentalt vissa punkter av ryggen och håller dessa uppe i 2- 3 min. Sedan sänks projektorn ner igen och segmentet släpps fri. Detta stimulerar och bygger upp ryggmuskler samtidigt som det ökar mellandiskrummet. 

2. Muskeluppbyggande effekt.
Programmen växlar mellan avslappnat och spänt tillstånd, vilket gör att ryggmuskler som håller kotpelaren intakt tränas upp och stärks. Detta kan förhindra kotförskjutningar och att en disk "flyter ut" och trycker på ryggnerven. Lite förenklat kan man konstatera att en regelbunden användning i 40 minuter kan hålla diskarna på plats och ryggen rak i många år framöver.


3. Förstärkning av diskarnas struktur.
IR-värme ökar blodcirkulationen och näringsämnenas tillförsel till alla vävnader, inkl. brosk och leder.  Detta gör att diskarnas struktur föryngras och förstärks. Dem blir bättre rustade mot yttre påfrestningar, och brister inte så lätt i fortsättningen.

 Resultat med NM 5000

- Minskad rygg-och nacksmärta
- Kortare rehabiliteringstider efter diskbråck, ischias osv.
- Förebygger recidiv (upprepning)
- Smärtfri, skön, avstressande
- Förstärker ryggmuskler kring ryggpelaren

                                Pris : 29 800 kr inkl. moms 
Kan hyras för hemmabruk i vissa fall.

 

IR-värme
IR-värme som alstras i NM 5000 under behandlingen ger ökad töjbarhet. Detta i sin tur minskar stelhet och muskelspasmer.
Det ökade blodflödet till områdena där det finns förslitningar tillför näring och syre som bidrar till läkningsprocessen.

Postural Integration
Behandlingen går ut på att mjuka upp och bearbeta bindvävnaden som binder samman muskelsystemet. Det är en djupgående behandling som innehåller inslag från olika reichianska och bioenergetiska behandlings-metoder. Syftet är att lösa upp psykiska och fysiska spänningar samt värma upp spinala vävnader i den grad att en mekanisk uttöjning av mellanrum i ryggraden kan ske utan smärta, varsamt och succesivt.

Maria, egen företagare från Värmland, berättar:

"- I två år led jag av ischias som blev bara värre. Till slut kunde jag inte sitta utan var halvliggandes större delen av dygnet.
På internet fann jag Nuga Best som utlovade att bota ishias, och det lät ju för bra för att vara sant. Halvliggande i bilsätet åkte jag med sonen till Kristinehamn för att prova en behandling. Det verkade bra, så jag hyrde med mig en säng hem. Jag kände hur jag sakta blev bättre och bättre.
Efter en månad hade ischiasen försvunnit helt och jag kunde gå och sitta obehindrat - en fantastisk känsla!"

 
Slippa ryggbänken Slippa ryggbänken

En kombination av flera metoder:
1.-  Bowen-terapi (lugna rullande rörelser som skapar subtila vibrationer i ligamentet.
2. - Mekanisk utstretchning av spinala vävnader
3. - Pressur med varma stenar mot 22 ryggpunkter samtidigt längst hela ryggen från Atlas- till svanskotan. Behandlingen får hela den komplexa neuro-muskel och skelett systemet att fungera på en högre nivå. 
Det
är inte möjligt att skada ryggen på NM 5000, individen är inte ´fixerad´under behandlingen. Programmet stoppas med en knapptryckning, du kan stiga upp och lägga flera filtar emellan ryggen och behandlande delen.  

Yrkesgrupper i riskzonen
Kirurger, datorprogrammerare, tandläkare, tandhygienister och operations-personal överanstränger dagligen nacke och kringliggande muskler. Spänningar påverkar blodflödet till hjärnan. Om en av de fyra stora artärerna som sköter blodtillförseln till och från hjärnan blir ´inklämd´ påverkas hjärnans blodförsörjning negativt. Utbrändhet och sjukskrivning, ibland även förtidspensionering blir följden. NM 5000 värmebehandlar muskler kring nacken och möjliggör en god blodförsörjning av hjärnan. En stressreducering motsvarande från 100 till 22 sker efter 40 min på NM 5000.